Добре дошли в клуба Милион мили (1.6 милиона км) Не се

...
Добре дошли в клуба Милион мили (1.6 милиона км) Не се
Коментари Харесай

Всички тези автомобили са изминали повече от 1 милион мили

Добре пристигнали в клуба " Милион благи " (1.6 милиона км)

 

Не се случва всеки ден да срещнете, а още по-малко да прочетете за автомобил, който е минал повече от един милион благи. Собствениците, които желаят техните возила да устоят постоянно, би трябвало подробно да поддържат всеки дребен подробност - от всички механични детайли на автомобила до външната му багра.

Като се има поради известността на дву-, три-, а може би и петгодишните лизинги, притежаването на автомобил в продължение на десетилетия ще звучи необичайно за някои хора. Просто правете месечна вноска, въобще не се тормозете за поддръжката (покрива се от гаранцията), не превишавайте годишния си предел на пробега и това е всичко. Преди да се усетите, ще замените автомобила за нов.

Е, тази формула не работи за тези притежатели на коли, които са съумели да навъртят над един милион километра на своите возила. Те са отдадени на колите си за дълъг интервал от време. Буквално.

 

 1989 Saab 900 SPG

Запознайте се с жителя на Уисконсин Питър Гилбърт. Той работи като пътуващ търговец и, несъмнено, се нуждае от подобаващ автомобил, който да го закара на всички места. Този автомобил е Saab 900 SPG от 1989 година Гилбърт поддържал вярно своя Saab с нова трансмисия на 200 000 благи, общо 88 смени на гуми и три нови уплътнения на цилиндровата глава, което му разрешило да навърти 1 001 385 благи. Това е необикновено достижение както за автомобила, по този начин и за водача, само че всички хубави неща би трябвало да имат край.

Още през 2014 година Гилбърт прави последно шофиране със своя Saab в автомобилния музей на Уисконсин, където го подарява. В знак на признателност за неговата благотворителност и достижение с огромен пробег Saab му подари нов 9-5 Aero. За страдание скоро по-късно Saab приключи активността си.

 

1990 Honda Accord

Казват, че Хонда може да се кара постоянно. Е, те са прави и този седан Honda Accord от 1990 година е доказателство за това. Джо ЛоКисеро кара своя Accord, създаден в Марисвил, Охайо, в продължение на две десетилетия, до момента в който в края на 2011 година Honda не взема решение да му подари чисто нов тогава седан Accord 2012. " Ако се вслушате деликатно, тя остарява ", споделя ЛоКисеро, " само че това беше необикновено пътешестване ". Той нарекъл своя Accord " True Blue " поради светлосинята му външна багра, а самият Джо с право си е спечелил прякор: " Милионният Джо ". И на всичкото от горната страна Джо не живее в топъл и безоблачен климат като Южна Калифорния, а в Мейн, където неговият Accord оцелява през суровите зими и многото сняг.

И в случай че всичко това не е задоволително изумително, Лосикеро даже не е първият притежател на автомобила. Той го купува използван през 1996 година, когато към този момент е навъртял 74 000 благи. Той просто я поддържал с усърдна поддръжка, като записвал всяко зареждане (да, наистина), въртене на гуми и промяна на маслото в над дузина тетрадки.

 

2006 Chevrolet Silverado 3500 HD

Навъртяването на един милион благи е задоволително впечатляващо, само че постигането му единствено за шест години е необикновено. Но тъкмо това реализира този Chevrolet Silverado 2006. Хю и Тами Пенингтън от Делтън, Мичиган, купуват камиона нов през 2006 година, до момента в който двойката живее в Джорджия. Те са освен фенове на камионите, само че и на пътуванията. Семейство Пенингтън също по този начин имат огромни сърца и дадоха своя принос за подкрепяне на нуждаещите се след разрушенията, породени от урагана Катрина. Веднага след урагана те стартират да транспортират помощи - ремаркета на Федералната организация за ръководство на изключителни обстановки - на юг.

По-късно стартират да транспортират седлови колела и ремаркета от заводи до дилърски центрове, до момента в който работят за транспортна компания. Междувременно двамата подхващат няколко почивки на дълги дистанции в елементи от Канада и Съединени американски щати. Един ден се намират в Чикаго, когато километражът стартира да демонстрира " неточност ". Те достигнали границата от милион благи и километражът не знаел какво да прави. Скоро той се върнал на нула.

 

 1990 BMW 325i

 



Не всички коли с милиони благи са закупени от частни лица. В този случай това е станало от компания, която е имала доста добра причина да го направи. През 1990 година американската петролна компания Mobil 1 купува чисто ново BMW 325i за тестване на смазочни материали. Изборът на BMW се дължи на впечатляващия му 2,5-литров редови шестцилиндров мотор. Той беше идеалният мотор за дълготрайни проби. Компанията реши, че ще бъде забавен опит да се ревизира дали 325i може да бъде изминат един милион благи. Оказа се, че може, само че както казахме, това беше опит.

Купето в никакъв случай не е напускало гаража. То не е било карано на никое място. Инженерите го сложиха на преносим път, представете си го като бягаща пътека за коли, оборудваха го с безконечен контейнер за гориво и натиснаха газта на 85 мили/ч. (137 км/ч.) След това седнаха и го оставиха да работи в продължение на четири години. След като навъртя милион благи, механиците разглобиха мотора му част по част и откриха, че общото изхабяване е нищожно. Двигателят на 325i към момента беше в границите на заводските спецификации за нов автомобил.

 

Порше 356 от 1964 година

 



Гай Нюмарк получава купето Porsche 356C от 1964 година като подарък за довеждане докрай на колежа от татко си и от този момент го кара. Това е било преди повече от 50 години. Нюмарк и " Blu " карат на всички места дружно. Това е взаимноизгодна връзка. Нюмарк поддържа религиозно " Блу " със сервиз на всеки 3 000 благи и " Блу " постоянно ще го закара до задачата му. Оттогава километражът се превърта за десети път. Правилната и старателна поддръжка е от голяма важност.

 

1996 Dodge Ram 2500

 



 

Дан Еделман избира колите му да са надеждни, а не първокласни. Неговият Dodge Ram 2500 от 1996 година е доказателство за това. Това е същински камион, който има над 1 милион километра. Всъщност той доближи този милион благи още през 2010 година, тъй че кой знае какво е положението му през днешния ден. Еделман има и Plymouth Voyager от 1994 година, който по времето, когато камионът доближава този значим стадий, има 620 000 благи. Тайната на триумфа на Еделман в действителност не е чак толкоз огромна загадка. Редовната поддръжка е ключът.

 

Камионът е получавал нови радиатори, стартери, генератори и помпи сега, в който са били нужни. Еделман също по този начин счита, че камионът е издържал толкоз дълго с помощта на най-вече механичния си мотор. Само половин дузина съставни елементи са електрически. Дори горивните инжектори и помпата са механични. Това е от огромно значение.

 

Mercedes-Benz 240D

 



Пол Харман купува своя Mercedes-Benz 240D през 1983 година, когато е навъртял 40 000 благи. През 1991 година изминава повече от половин милион благи. През 2008 година настава денят на милионите благи. Както всички други притежатели на коли с милионни пробези, Харман постоянно обслужва автомобила си, в неговия случай на всеки 3 000 благи. Четирицилиндровият му дизелов мотор е подложен на главен ремонт на 376 000 благи. Седалката на водача даже е възобновена на 550 000 благи дружно с всички гумени уплътнения на каросерията. Автомобилът е получил и пресен пласт външна багра, с цел да поддържа положителния си външен тип.

 

1966 Volvo P1800

 



Ако си мислите, че милион километра на автомобил или камион са полуда, единствено почакайте. Това Volvo P1800 от 1966 година е минало над три милиона благи от единствения си притежател Ърв Гордън. Той купува превъзходното купе ново през 1966 година и от този момент двамата са дружно. Всъщност той купува автомобила в петък и го връща в дилърството на идващия понеделник, тъй като е минал 1500 благи с него. Бил е празничен уикенд и той е бил влюбен в ръководството на автомобила.

Само за 10 години съумява да натрупа 500 000 благи и в последна сметка през 1987 година минава границата от един милион благи. Два милиона благи навърта през 2002 година Когато през 2013 година наближава тримилионната граница, Гордън, роден в Лонг Айлънд, Ню Йорк, взема решение да пътува с него до единствения щат в Съединени американски щати, който към момента не е посетил: Аляска. " Най-добрият метод да опознаеш Америка е с кола ", споделя Гордън. За страдание Ърв Гордън умря на 77-годишна възраст единствено няколко дни преди публикуването на тази публикация. Заедно с обичаното си Volvo P1800 Гордън изминава общо 3,2 милиона благи.

 

Мат Фара е предан фанатик на тематика скоростна кутия с впечатляваща и разнообразна сбирка от коли. Не всичките му коли са нови, като да вземем за пример Lexus LS400 от 1996 година През последните няколко години Фара го употребява като всекидневен водач в града, откакто го купува преди няколко години с 850 000 км пробег. Целта му е да навърти над един милион километра и с цел да помогне това да се случи, той обилно го дава назаем на доверени другари, които имат да пътуват далеко.

Имайте поради, че от това, което ни споделиха, не всичко в автомобила работи вярно. В взаимозависимост от това кой ден от седмицата и от настоящото разположение на Земята по отношение на Слънцето и Луната ще работят някои, а не всички високоговорители. Предполага се, че и сервоусилвателят на кормилното ръководство не е изцяло подготвен за работа. Но този 22-годишен Lexus е живо, дишащо доказателство, че някои коли отхвърлят да умрат.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР